{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budućnost BiH je u integraciji vrijednosti desnog centra

F
8.5.2011. u 16:50
0
5
Budućnost BiH je u integraciji vrijednosti desnog centra
0
Budućnost BiH je u integraciji vrijednosti desnog centra
Senad Šepić
U BiH se malo zna o desnom centru, te je zbog njene budućnosti važno postizanje unutrašnjeg dogovora, a čemu značajno mogu doprinijeti stranke ove političke grupacije, zaključak je međunarodne konferencija "Perspektive desnog centra u BiH“, koju su organizirali Politička akademija SDA i Međunarodni republikanski institut iz Washingtona (IRI).
Naglašeno je da stranke desnog centra moraju otvoriti nove perspektive unutar samih stranaka, između stranaka, te moraju ponuditi konkretne odgovore na pitanja o kojima građani svakodnevno brinu, kao što su radna mjesta, obrazovanje, privreda, investicije i drugo.

Istaknuta je i nužnost regionalne saradnje, naročito u ekonomiji, te angažiranji nastup prema Evropskoj narodnoj stranci i međunarodnim partnerima, tražeći podršku u promociji desnog centra.

"Desni centar treba da na neki način pomiri individualna i kolektivna prava, što je ključ uspjeha napretka BiH. Vjerujem da samo unutrašnjim dogovorom, uz podršku međunarodnih partenera, ovdje možemo izgraditi prosperitetno društvo i državu koja će biti servis narodima i građanima. Stranke desnog centra u BiH moraju jače promovisati i afirmisati svoju poziciju i mislim da je tu leži odgovor na mnoge probleme i neriješena pitanja koja su aktuelna u našoj zemlji“, izjavio je direktor Političke akademije SDA Senad Šepić.

Uz Šepića, na konferenciji su učestvovali brojni stranački zvaničnici iz BiH, uključujući i predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, zamjenika predsjednika HDZ 1990 Martina Raguža, zamjenika predsjednika SDA Asima Sarajlića, te predstavnici Evropske narodne stranke iz Brisela, IRI-ja, Vijeća Evrope, civilnog društva i akademske zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: