Punih usta
128

Budući ministar obrazovanja u Sarajevu ima i glumačko iskustvo: Ovako je reklamirao pileći parizer

Klix.ba
Kandidat za novog ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Anis Krivić (SBB) glumio je u reklami za pileći parizer koja je na YouTube dodana prošle godine. Njegova uloga bila je da punih usta izgovori: "Moj pileći parizer. Madi".
Kandidat za predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Mario Nenadić dostavio je Skupštini Kantona Sarajevo imena kandidata za nove ministre u Vladi KS. Među njima je i ime Anisa Krivića kojeg je SBB preložio za ministra obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.

Do danas se znalo da je Krivić zaposlen na poziciji glavnog inspektora za obrazovanje u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih KS. Međutim, pored inspektorskog posla Krivić je bio angažovan i kao "glumac" u reklami za pileći parizer.

Tešanjska firma "Madi" objavila je na YouTubeu 6. septembra 2019. godine reklamni spot u kojem "glumi" Krivić. Kandidat za ministra obrazovanja, nauke i mladih u spotu sjedi u automobilu i jede pileći parizer te nerazgovjetno izgovara: "Moj pileći parizer. Madi".

Krivića je na poziciju kantonalnog ministra predložio direktno predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Nakon imenovanja novog saziva Vlade KS on bi na poziciji ministra trebao naslijediti Zinetu Bogunić.