{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budite oprezni na ledu!

S
Sarajevo-x.com
6.1.2009. u 12:35
0
1
Budite oprezni na ledu!
0
Budite oprezni na ledu!
Snijeg i poledica u našoj zemlji ovih dana otežavaju saobraćaj, ali i kretanje pješaka, te zadaju više posla ljekarima. U Kantonu Sarajevo posljednjih dana udvostručile su se intervencije zbog povreda na ledu, a pacijenti se uglavnom javljaju zbog uganuća noge ili ruke, iščašenja, posjekotina, fraktura pokoljenice i zglobova.
"Svake godine u ovo vrijeme dešava se da zbog povreda na ledu građani traže medicinsku pomoć. Iako stanje nije dramatično, savjetujemo građanima, a posebno starijim osobama da budu oprezni prilikom izlaska iz kuće, odnosno da smanje kretanje što je moguće više. Pažnju skrećemo i hroničnim bolesnicima, koji, ukoliko zadobiju povredu na ledu, primorani su ostati kod kuće, što znatno otežava njihovo redovno liječenje", izjavio je za naš portal Tihomor Bera, odgovorni ljekar u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć KS.

Građani uglavnom zadobiju povrede prilikom pada na klizavim trotoarima i stepeništima, a povrijeđenih ima i na planinama, kojima terenska ekipa ukaže medicinsku pomoć. Ako se radi o ozbiljnijoj povredi pacijenti se upućuju na dalje liječenje u bolnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: