{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budite humani i kupite bajramsku čestitku

S
24.8.2011. u 16:31
0
26
Budite humani i kupite bajramsku čestitku
0
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" i Ansambl "Dah ljubavi" pokrenuli su plemenitu akciju "Bajram je prilika da obradujemo druge" . Danas, ispred sarajevske Katedrale u periodu od 10.00. h do 24.00. sati održava s prodaja bajramskih čestitiki koje su djeca nacrtala.
Građani, kupovinom bajramske čestitke po cijeni od jedne marke, pomoći će rekonstrukciju zgrade na Pedijatrijskoj klinici Jezero koja će biti adaptirana u roditeljsku kuću namijenjenu za smještaj oboljele djece i njihovih porodica.

"Srce za djecu" podsjeća da svake godine broj oboljele djece je u porastu. Proces liječenja traje od tri mjeseca do jedne godine, a proces održavanja do pet godina. Procenat izliječenja je veliki, njih 70 posto ima šansu da bude izliječeno. Djeca i roditelji u tom dugom i neizvjesnom periodu suočavaju se sa problemima liječenja, smještaja, psihosocijalne podrške.

Osnovni cilj Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" je podrška djeci i njihovim porodicama sa ciljem da se obezbijedi visok kvalitet liječenja, rehabilitacije i socijalizacije oboljele i izliječene djece.

Roditeljska kuća bi omogućila djeci lakši proces liječenja, rehabilitaciju i što je najvažnije porodičnu atmosferu, a roditeljima psihosocijalnu i okupacionu podršku.

Svi građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine mogu da daju svoj doprinos i podršku ovom projektu jer Bajram je prilika da obradujete druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: