{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Budite humani i kupite bajramsku čestitku

S
24.8.2011. u 16:31
0
26
Budite humani i kupite bajramsku čestitku
0
Udruženje "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH" i Ansambl "Dah ljubavi" pokrenuli su plemenitu akciju "Bajram je prilika da obradujemo druge" . Danas, ispred sarajevske Katedrale u periodu od 10.00. h do 24.00. sati održava s prodaja bajramskih čestitiki koje su djeca nacrtala.
Građani, kupovinom bajramske čestitke po cijeni od jedne marke, pomoći će rekonstrukciju zgrade na Pedijatrijskoj klinici Jezero koja će biti adaptirana u roditeljsku kuću namijenjenu za smještaj oboljele djece i njihovih porodica.

"Srce za djecu" podsjeća da svake godine broj oboljele djece je u porastu. Proces liječenja traje od tri mjeseca do jedne godine, a proces održavanja do pet godina. Procenat izliječenja je veliki, njih 70 posto ima šansu da bude izliječeno. Djeca i roditelji u tom dugom i neizvjesnom periodu suočavaju se sa problemima liječenja, smještaja, psihosocijalne podrške.

Osnovni cilj Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" je podrška djeci i njihovim porodicama sa ciljem da se obezbijedi visok kvalitet liječenja, rehabilitacije i socijalizacije oboljele i izliječene djece.

Roditeljska kuća bi omogućila djeci lakši proces liječenja, rehabilitaciju i što je najvažnije porodičnu atmosferu, a roditeljima psihosocijalnu i okupacionu podršku.

Svi građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine mogu da daju svoj doprinos i podršku ovom projektu jer Bajram je prilika da obradujete druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: