Akcija 'Av-Mau kasica'
0

"Budimo humani prema životinjama, pružimo ruku spasa"

Sarajevo-x.com
Neformalna grupa građana okupljena preko foruma portala Sarajevo-x.com pokrenula je akciju pod nazivom "Av - Mau kasica" s ciljem prikupljanja novca za nezbrinute i napuštene životinje u gradu Sarajevu.

Štandovi za prikupljanje novčanih sredstava, ali i hrane za životinje bit će postavljeni 13. oktobra ispred tržnog centra Merkur u periodu od 12 do 18 sati, a u istom periodu štandovi će biti postavljeni i 14. oktobra ispred Robot Comerc-a u Novom Sarajevu, 15. oktobra ispred marketa Drvoprometa, te 17. oktobra ispred BBI centra.

"Kao što znate, problem napuštenih životinja u BiH je jedan u nizu gorućih problema. Mi nastojimo da se pobrinemo za ovaj, ali pored ogromne ljubavi i požrtvovanosti koju imamo za ova izmučena stvorenja, potrebna su nam i novčana sredstva koja, nažalost, nemamo. Od davnina je poznato da su životinje, a posebno psi i mace, ljudima uvijek davali svoju bezrezervnu ljubav. Nažalost, sada je došlo vrijeme kada ljudi to više ne cijene. Ta divna stvorenja ničim nisu zaslužila sudbinu koja ih je snašla. Mi im nastojimo vratiti njihovo mjesto pod Suncem, osigurati dostojanstven život i svjetliju budućnost.", navodi se u saopštenju neformalne grupe građana.

Na štandovima će biti predstavljeni i svi 'štićenici' ove neformalne grupe građana. Svaki pas, odnosno maca imat će svoju ličnu kartu koju će građani moći vidjeti ukoliko se odluče udomiti neku od tih životinja.

"Molimo Vas da svojim skromnim prilozima podržite našu borbu za podizanje svijesti bh. naroda, te da naši ljudi, a posebno djeca shvate da su životinje naši veliki, iskreni a nerijetko i jedini prijatelji, koji nas nikada neće iznevjeriti. S obzirom da su naši uslovi zaista mali, te da ove životinje trebaju i hranu i veterinarsku pomoć, odlučili smo se za organizaciju akcije pod nazivom 'Av-Mau KASICA'. Molimo Vas da nam pomognete da i na ovaj način doprinesemo stvaranju bolje slike o BiH u Evropi ali i svijetu! Budimo humani prema životinjama, pružimo im ruku spasa, tu ruku spasa, koja je ne tako davno bila potrebna i nama samima! Pomozite nam, da bismo mi mogli pomoć njima!", ističe se u saopštenju ove neformalne grupe građana.