Budimir u SAD-u vodi razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji

F
FENA
3.2.2013. u 16:03
1
11
Budimir u SAD-u vodi razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji
1
Budimir u SAD-u vodi razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir boravi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će s dužnosnicima američkog Kongresa i Senata razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH.
Pored ostalog, iznijet će svoj stav i viđenje aktuelnog stanja te dati prijedloge što skorijeg rješenja krize zbog koje, mišljenje je predsjednika Budimira, najviše trpe građani i narodi.

"Podsjetimo da je predsjednik Budimir stava da se aktuelan problem može riješiti samo institucionalnim dijalogom i kompromisom uz poziv političarima da pokažu političku odgovornost i prestanu zastupati lične i stranačke interese, jer su, primarno odgovorni građanima i narodima kojima se mora omogućiti normalan život dostojan čovjeka", navodi se u saopćenju.

Tokom službene posjete Washingtonu Budimir će prisustvovati Molitvenom doručku, te panelu "Bosna i Hercegovina, reforme ka ekonomskom prosperitetu ili fiskalni kolaps - šta poduzeti?", koji organizira Centar za transatlanske integracije, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: