BiH
1

Budimir u SAD-u vodi razgovore o aktuelnoj političkoj situaciji

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir boravi u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će s dužnosnicima američkog Kongresa i Senata razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u Federaciji BiH i BiH.

Pored ostalog, iznijet će svoj stav i viđenje aktuelnog stanja te dati prijedloge što skorijeg rješenja krize zbog koje, mišljenje je predsjednika Budimira, najviše trpe građani i narodi.

"Podsjetimo da je predsjednik Budimir stava da se aktuelan problem može riješiti samo institucionalnim dijalogom i kompromisom uz poziv političarima da pokažu političku odgovornost i prestanu zastupati lične i stranačke interese, jer su, primarno odgovorni građanima i narodima kojima se mora omogućiti normalan život dostojan čovjeka", navodi se u saopćenju.

Tokom službene posjete Washingtonu Budimir će prisustvovati Molitvenom doručku, te panelu "Bosna i Hercegovina, reforme ka ekonomskom prosperitetu ili fiskalni kolaps - šta poduzeti?", koji organizira Centar za transatlanske integracije, saopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.