{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bubica: GRAS je nepopravljivi gubitaš

Piše: M. N./Klix.ba
26.2.2015. u 15:45
95
144
Bubica: GRAS je nepopravljivi gubitaš
95
Bubica: GRAS je nepopravljivi gubitaš
Jusuf Bubica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću GRAS je isključena struja zbog čega ne rade tramvaji i trolejbusi. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica kazao je da je razlog veliko dugovanje ovog preduzeća prema Elektroprivredi, a da će se na sutrašnjoj sjednici Vlade KS razmatrati opcija uvođenja alternativnog prevoza drugih prevoznika.
"Dug GRAS-a prema Elektroprivredi je veoma visok. Mi smo nekoliko puta tokom ovog polumandata imali sastanke s Elektroprivredom i pravili zapisnike o odgodi duga koje su prihvatili iz GRAS-a. Ali oni to nisu ispoštovali i nakon upozorenja Elektroprivrede došlo je do totalnog isključenja struje i vjerovatno do novih problema za kanton i grad. Problem leži u činjenici da je GRAS nepopravljivi gubitaš jer ovakav kakav jeste ne može stati na svoje noge. Međutim, niko u Vladi i Skupštini se nije htio ozbiljno suočiti s ovim problemom i ponuditi rješenje nego su zatvarali oči", rekao je Jusuf Bubica, ministar saobraćaja KS.

Kazao je kako je predlagao da se pokrene stečajna procedura kako bi se ovo preduzeće oporavilo, ali da to nije naišlo na podršku delegata Skupštine i članova Vlade KS.

"Prije desetak dana Porezna uprava je blokirala račune GRAS-a, tako da je stvar pred kolapsom", kazao je Bubica.

O eventualnom uvođenju alternativnog prevoza kako građani KS ne bi ispaštali raspravljat će se sutra ujutro na sjednici Vlade KS. A do tada građani Sarajeva se trebaju snaći sami za prevoz do kuće i svojih radnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: