BiH
58

Bubica: Elektroprivreda neće isključiti struju GRAS-u

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vlada KS -a održala je danas sastanak s predstavnicima Elektroprivrede BiH i Elektrodistribucije Sarajevo o dugovanjima za električnu energiju preduzeća GRAS.

"U ovom trenutku dugovanja iznose tri miliona i 300 hiljada KM. Dogovorili smo se da ćemo dio tog duga od 500.000 KM uplatiti do petka, na način da će preduzeće GRAS uplatiti iz svojih sredstava koliko bude imalo, a ostatak da će namiriti Vlada KS-a iz sredstava namijenjenih za subvenciju prijevoza subvencionih kategorija stanovništva u Kanotnu Sarajevo", rekao je ministar Jusuf Bubica.

Na osnovu toga, Elektroprivreda BiH, potvrdio je, svojim preduzećima neće isključivati električnu energiju do daljnjeg.

Također, danas je dogovoreno da „ćemo u toku iduće sedmice na nivou resornog ministra, direktora GRAS-a sačiniti zapisnik o reprogramu duga".

"Kada isplatimo ovih 500.000 ostat će još 2.800.000 KM duga, te ćemo napraviti reprogram koji ćemo uplaćivati narednu godinu i po dana, odnosno do kraja 2014. To je uslov koji ćemo, nadam se, moći ispoštovati uz uslov da preduzeće GRAS učini dodatne napore u smislu stabilizacije i ekonomičnijeg poslovanja od onoga koje ima danas", naglasio je Bubica novinarima.