{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bubica: Elektroprivreda neće isključiti struju GRAS-u

F
28.8.2013. u 15:16
58
44
Bubica: Elektroprivreda neće isključiti struju GRAS-u
58
Bubica: Elektroprivreda neće isključiti struju GRAS-u
Foto: Klix.ba
Vlada KS -a održala je danas sastanak s predstavnicima Elektroprivrede BiH i Elektrodistribucije Sarajevo o dugovanjima za električnu energiju preduzeća GRAS.
"U ovom trenutku dugovanja iznose tri miliona i 300 hiljada KM. Dogovorili smo se da ćemo dio tog duga od 500.000 KM uplatiti do petka, na način da će preduzeće GRAS uplatiti iz svojih sredstava koliko bude imalo, a ostatak da će namiriti Vlada KS-a iz sredstava namijenjenih za subvenciju prijevoza subvencionih kategorija stanovništva u Kanotnu Sarajevo", rekao je ministar Jusuf Bubica.

Na osnovu toga, Elektroprivreda BiH, potvrdio je, svojim preduzećima neće isključivati električnu energiju do daljnjeg.

Također, danas je dogovoreno da „ćemo u toku iduće sedmice na nivou resornog ministra, direktora GRAS-a sačiniti zapisnik o reprogramu duga".

"Kada isplatimo ovih 500.000 ostat će još 2.800.000 KM duga, te ćemo napraviti reprogram koji ćemo uplaćivati narednu godinu i po dana, odnosno do kraja 2014. To je uslov koji ćemo, nadam se, moći ispoštovati uz uslov da preduzeće GRAS učini dodatne napore u smislu stabilizacije i ekonomičnijeg poslovanja od onoga koje ima danas", naglasio je Bubica novinarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: