{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BSA pokrenula web stranicu za BiH

15.2.2007. u 13:13
0
0
BSA pokrenula web stranicu za BiH
0
BSA pokrenula web stranicu za BiH
Business Software Alliance (BSA) najistaknutija organizacija čije poslovanje je posvećeno promovisanju sigurnog i legalnog digitalnog svijeta, aktivirala je i oficijelnu web stranicu za Bosnu i Hercegovinu.
Na na web adresi www.bsa.org/bih se mogu pronaći sve relevantne informacije o ovoj organizaciji kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini, informacije o borbi protiv softverskog piratstva, a sada je moguće i prijaviti slučajeve softverskog piratsva.

Aktiviranje BSA web stranice za BiH predstavlja nastavak aktivnosti ove organzacije u našoj zemlji koje su, između ostalih, do sada uključivale edukacioni program u obliku korištenja medijskog oglašavanja, organiziranja seminara u suradnji sa Udruženjem tužilaca/tužitelja BiH i direktno komuniciranje sa poslovnim subjektima u BiH. Kampanja je implementirana pod nazivom „Niko nije iznad zakona“ i javnosti su upoznate s prednostima legalne upotrebe softvera, kao i sa štetnim posljedicama upotrebe nelicenciranog softvera. Za sada web stranica nudi najosnovnije podatke o ovom problemu, kako na globalnom tako i na nivou države BiH, a njihov sadržaj će se nadograđivati u skladu sa ostalim aktivnostima BSA u BiH.

Business Software Alliance (BSA) je najznačajnija svjetska organizacija koja je uspostavljena radi unapređenja sigurnog i zakonitog digitalnog okruženja. BSA je glas svjetske industrije komercijalnog softvera pred vladama i na međunarodnom tržištu. BSA je predstavnik jedne od najbrže rastućih industrija na svijetu. BSA programi pospješuju tehnologiju putem edukacije i inicijativa koji promovišu zaštitu autorskih prava, kibernetičku sigurnosti i elektronsku trgovinu. BSA članice uključuju sljedeće kompanije: Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, CNC Software/Mastercam, Internet Security Systems, McAfee, Microsoft, PTC, SolidWorks, Sybase, Symantec, The MathWorks i UGS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: