{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS

S
28.11.2007. u 16:50
0
0
Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS
0
Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS
Dan nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva objavio kratku priču o sumnjivom licenciranju visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj (RS), premijer Milorad Dodik je obustavio dalje licenciranje i naredio reviziju do sada izdanih licenci.
Novinari CIN-a su otkrili da su zaposleni u Ministarstvu prosvjete RS-a licence dijelili na osnovu poznanstava i rodbinskih veza. Kršili su pravila koja su sami donosili i licence izdavali po vlastitom nahođenju.

„Revizija licenciranih visokoškolskih ustanova, u skladu sa Zakonom o visokoškolskom obrazovanju, biće provedena do februara 2008. godine“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS. Imajući u vidu praznike u decembru i januaru, taj rok je veoma kratak.

Također je navedeno da će pomoć pružiti Savjet za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta „koji treba da bude ubrzo formiran“.

U nedavnom intervjuu ministar je novinarima CIN-a rekao da se nije prijavilo dovoljno kvalitetnih kandidata kako bi se oformio Savjet, kao što je zakonom predviđeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: