|

Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS

Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS
0
S
Sarajevo-x.com / CIN
28.11.2007. u 16:50
0
komentara
0

dijeljenja
Brza reakcija Dodika na CIN-ovu istragu o Ministarstvu prosvjete RS
Dan nakon što je Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva objavio kratku priču o sumnjivom licenciranju visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj (RS), premijer Milorad Dodik je obustavio dalje licenciranje i naredio reviziju do sada izdanih licenci.
Novinari CIN-a su otkrili da su zaposleni u Ministarstvu prosvjete RS-a licence dijelili na osnovu poznanstava i rodbinskih veza. Kršili su pravila koja su sami donosili i licence izdavali po vlastitom nahođenju.

„Revizija licenciranih visokoškolskih ustanova, u skladu sa Zakonom o visokoškolskom obrazovanju, biće provedena do februara 2008. godine“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS. Imajući u vidu praznike u decembru i januaru, taj rok je veoma kratak.

Također je navedeno da će pomoć pružiti Savjet za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta „koji treba da bude ubrzo formiran“.

U nedavnom intervjuu ministar je novinarima CIN-a rekao da se nije prijavilo dovoljno kvalitetnih kandidata kako bi se oformio Savjet, kao što je zakonom predviđeno.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.