{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bruce McLane završava misiju u BiH

S
27.8.2008. u 15:41
0
0
Bruce McLane završava misiju u BiH
0
Bruce McLane završava misiju u BiH
Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, Branko Zrno i Šefik Džaferović, predsjedavajući, odnosno zamjenik predsjedavajućeg i Adem Huskić, član komisije razgovarali su danas sa komandantom NATO-štaba u BiH, generalom Richardom Wightmanom i političkim savjetnikom Bruce McLane.
Povod sastanka bio je oproštajni susret sa gospodinom McLane, koji završava svoju misiju u Bosni i Hercegovini, kao i razgovor o aktuelnom trenutku reforme sektora odbrane i sigurnosti u BiH, te ulozi Parlamenta i Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost u tom procesu.

Gospodinu Bruce McLane je odato priznanje za veliki doprinos u radu Komisije za reformu odbrane i NATO Štabu u Sarajevu kao i izvanrednu saradnju sa parlamentarnom komisijom za odbranu i sigurnost BiH.

Tokom susreta konstatovano je da je Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH odlučan i izuzetno značajan partner za NATO Štab i da su do sada postignuti značajni rezultati u saradnji koja je osmišljena i uspješna.

Posebno su istaknute i dogovorene zajedničke aktivnosti koje slijede do kraja 2008. godine te angažman na pitanjima koja je potrebno što prije rješavati u sadašnjoj fazi tranzicije sektora odbrane i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: