{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojni projekti jačanja lokalne zajednice

F
14.9.2007. u 15:48
0
0
Brojni projekti jačanja lokalne zajednice
0
Brojni projekti jačanja lokalne zajednice
"Jačanje lokalne zajednice u općini Goražde kroz izgradnju partnerske saradnje vladinog, nevladinog i poslovnog sektora" naziv je projekta koji će se realizirati u općini Goražde u narednih šest mjeseci.
Projekt će uz finansijsku potporu UNDP-a putem programa SUTRA realizirati Centar za promociju civilnog društva Sarajevo-kancelarija Goražde u saradnji s Općinom Goražde, nevladinim organizacijama, mjesnim zajednicama te poslovnim centrima – rečeno je danas na pres-konferenciji organiziranoj u Goraždu s ciljem predstavljanja projekta.

Uz Slavka Klisuru, predstavnika CPCD-Goražde, na presu su govorili i načelnik Općine Goražde Mustafa Kurtović, predstavnik Udruženja privrednika-Biznis centra Goražde Rešad Alihodžić, predsjednica Savjeta MZ Goražde 3 Anera Zagrljača te regionalni asistent UNDP-a Milan Reljić.

Kako je istaknuto, cilj projekta je izgradnja tehničkih i institucionalnih kapaciteta građana, predstavnika lokalnih organa vlasti, nevladinih organizacija, članova lokalne akcione grupe (LOG) i mjesnih zajednica u općini Goražde za obavljanje njihovih redovnih djelatnosti, ali i razvoj međusobne saradnje u cilju većeg učešća građana u vršenju javnih poslova posebno u budžetskom procesu.

Projekt CPCD-a fokusirat će se na pet programskih cjelina poput jačanja kapaciteta lokalne administracije, nevladinih organizacija i poslovnog sektora, rješavanja problema mladih i jačanja uloge žena kroz partnerstvo s lokalnim vlastima i jačanja institucionalnih i tehničkih kapaciteta lokalne akcione grupe te mjesnih zajednica u općini Goražde – rečeno je na presu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: