|

Brojni amandmani na program rada Skupštine RS-a

Brojni amandmani na program rada Skupštine RS-a
0
F
FENA
21.2.2012. u 20:11
0
komentara
0

dijeljenja
Brojni amandmani na program rada Skupštine RS-a
Na program rada Narodne skupštine Republike Srpske (RS) za ovu godinu uloženi su brojni amandmani, koji će, ukoliko budu usvojeni, značajno promijeniti planirane aktivnosti najvišeg zakonodavnog entitetskog organa.
U raspravi je ukazano na nedostatke u planu koji je sačinjen, a prema kojem je trebalo da Skupština razmatra 75 zakona, kao i da su pojedine informacije, strategije i drugi akti predviđeni za zadnji kvartal, a odnose se na tekuću godinu.

SDS je predložio čak 31 amandman na program rada parlamenta RS-a, a, između ostalog traže da se uvrsti prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o reviziji privatizacije u RS-u, jer nije dao očekivane rezultate, ali da se tim pitanjem pozabavi Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a.

Traže i da uvrsti i informacija o realizaciji Ekonomske politike za 2011.

Šef Kluba poslanika PDP-a Zoran Đerić negodovao je jer u planiranim tačkama ima premalo zakona za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja građana RS-a.

I Spomenka Stevanović uime DNS-a je ukazala da su zakoni o koncesijama i izmjene i dopune zakona o inspekcijama od posebne važnosti, dok je SNSD predložio da se razmatra strategija razvoja RS do 2016.godine.

Tokom skupštinskog rada bez veće rasprave razmatrani su Prijedlog zakona o mineralnim đubrivima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama RS-a, te nacrti zakona o nedopuštenom oglašavanju, o zaštiti životne sredine, o cjevovodnom transportu gasovitih i tečnih ugljovodonika i distribuciji gasovitih ugljovodonika, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti.

Parlament će se o svim razmatranim tačkama izjasniti u „Danu za glasanje“ 23.februara.

Na ovoj sjednici nije razmatran Prijedlog zakona o doprinosima u trećem čitanju, jer je skupštinski odbor glasao protiv tog zakona, budući da je njime predviđeno smanjenje prihoda za Fond zdravstva.

Za opoziciju je to znak da je u pitanju sukob u Vladi RS-a kada je riječ o ovom zakonu, po kojem je trebalo da Fond PIO dobije veća sredstva na uštrb Fonda zdravstva.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.