{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brojne svečanosti povodom dana Kantona Sarajevo

F
26.4.2007. u 14:26
0
0
Brojne svečanosti povodom dana Kantona Sarajevo
0
Brojne svečanosti povodom dana Kantona Sarajevo
Skupština Kantona Sarajevo donijela je danas odluke o verifikaciji odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo.
Skupština KS-a je proglasila Sulejmana Demirela za počasnog građanina zbog izuzetne zasluge u pružanju podrške u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva i BiH te razvijanju odnosa među ljudima različitih nacija, vjere i kulture na načelima demokratičnosti, humanosti i tolerancije.

Donesena je i Odluka o dodjeli plakete KS-a posthumno režiseru Benjaminu Filipoviću kao priznanje za izuzetan doprinos u oblasti kulture, umjetničkog djelovanja filmskih teatarskih i televizijskih ostvarenja.

Također, donesena je i Odluka o dodjeli plakete KS-a Fahrudinu Radončiću kao priznanje za doprinos u razvoju privrednih i društvenih djelatnosti na području KS-a i BiH.

Skupština KS-a je donijela i odluku o dodjeli plakete KS-a Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ u promicanju kulturno-historijskih i društvenih vrijednosti KS-a i BiH

Skupština Kantona Sarajevo je donijela i Program obilježavanja Dana Kantona Sarajevo od 2. do 9. maja 2007.

Od 2. do 9. maja bit će održavani sati historije za učenike srednjih škola u Kantonu Sarajevo na spomeniku 105. brigade na Grdonju (Mala kula), a u Centru Skenderija turniri u malom nogometu (ekipe JKP Kantona i KS) te u košarci (ekipe JKP Kantona i KS).

U srijedu 2. maja bit će upriličen obilazak mezara šehida i poginulih boraca i polaganje cvijeća, te obilježavanje bitke za odbranu Sarajeva.

U četvrtak 3. maja na pomoćnom stadionu Zetra bit će otvoreno spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima OSBiH. U petak 4. maja bit će održana smotra mladih stvaralaca – manifestacija međunarodnog karaktera.

U subotu 5. maja bit će organizirano federalno takmičenje učenika osnovnih škola iz fizike, sarajevska sportska druženja, međunarodne konjičke trke, večer ozbiljne muzike, te večer sevdaha Hanke Paldum.

U nedjelju 6. maja ulicama Sarajeva bit će organiziran sarajevski maraton, te revijalna utakmica: Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci – Reprezentacija Kantona Sarajevo u sjedećoj odbojci.

U ponedjeljak 7. maja bit će održana smotra dobrovoljnih vatrogasnih društava, predstavljanje izletišta kamenjara Sedrenik, a u kući Alije Đerzeleza bit će upriličen prijem povodom održavanja "Dana Kantona".

U utorak 8. maja na padinskim dijelovima Sarajeva bit će zasađeno 1.600 sadnica – omorike, a u Collegium artisticumu izložba mladih ULUBiH-a, te turistička prezentacija Muzeja Sarajeva 1878. – 1918. U Narodnom pozorištu bit će održana i svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

U srijedu 9. maja u Narodnom pozorištu bit će održan i koncert Sarajevske filharmonije, a pozorišna predstava "Ay Carmela" bit će odigrana na sceni CDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: