Koordinacija TBO
17

Brojne aktivnosti povodom obilježavanja 25 godina od oslobađanja Mostara

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru manifestacije "Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95" bit će obilježeno 25 godina od operacije oslobađanja Mostara od agresora.

Tom prilikom, koordinacija temeljnih boračkih organizacija i udruženja će u Centru za kulturu Mostar 8. juna u 19 sati upriličiti izložbu ratnih fotografija pod nazivom "Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara". Također, od 14. do 16. juna održat će se manifestacija povodom oslobađanja lijeve obale Mostara i platoa Podveležje, dok je obilježavanje deblokade Mostara i pogibije komandanta Mithada Hujdura Hujke planirano za 30. juni.

U okviru manifestacije bit će organizovan i marš "Put spasa – Glogovo", a obilježavanje godišnjice formiranja Prve mostarske brigade održat će se 13. jula kada počinje i manifestacija pod nazivom "Da se ne zaboravi – obilježavanje odbrane južnog dijela Mostara od HV i HVO" koja će trajati do 15. jula.

"Koordinacija temeljnih boračkih organizacija i udruženja poziva svoje članove i građane da se pridruže i učestvuju u planiranim aktivnostima kojima slavimo našu patriotsku, plemenitu i časnu borbu za opstanak na prostorima Mostara i Hercegovine i za odbranu naše jedine domovine Bosne i Hercegovine", saopćeno je Koordinacije temeljnih boračkih organizacija i udruženja HNK.