{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Broj 3 dva puta izvučen zbog mehaničkog problema s bubnjem

3.6.2012. u 15:38
3
159
Broj 3 dva puta izvučen zbog mehaničkog problema s bubnjem
3
Broj 3 dva puta izvučen zbog mehaničkog problema s bubnjem
Nakon što je u petak 1. juna bubanj u igri TVBingo dva puta izvukao broj tri, bh. javnost i građani su posumnjali u regularnost izvlačenja. Odgovore na pitanja čitatelja smo potražili u Lutriji BiH, a objašnjenje koje smo dobili je da se radi o mehaničkom problemu s bubnjem te da igrači nisu oštećeni.
Na adresu portala Klix.ba je stigao veliki broj žalbi na regularnost izvlačenja u emisiji TVBINGO. Tim povodom smo kontaktirali PR menadžericu Lutrije BiH, Melisu Buljubašić, koja je dala objašnjenje sporne situacije.

"Prije svega, izvlačenje je direktno i uživo svake sedmice, a komisija prati regularnost same igre i izvlačenja. Naime, 21. izvučeni broj je bio broj 3, a to se moglo vidjeti uživo i direktno na ekranu, no zbog mehanike bubnja, odnosno klapne koja nije odložila broj 3 u izvučene brojeve, taj broj se ponovo vratio u bubanj, ali je on registiriran kako treba i da bude kao i izvučeni broj. Broj 3, koji se dakle vratio u bubanj, se ponovo pojavio u gornjem dijelu bubnja kada je na 27. broju izvučen broj 90. Vjerujem da je to bilo zbunjujuće gledateljima, ali  umjesto broja 3 u gornjem dijelu bubnja je u tom momentu mogao biti i bilo koji drugi broj, ali je broj 90, koji je u tom momentu regularno izvučen bio i pravilno očitan. To se može vidjeti na samom snimku emisije", izjavila je Buljubašićeva za portal Klix.ba

Ona tvrdi da igrači, odnosno njihovi listići, ni na koji način nisu bili ugroženi.

"Dakle, kombinacije brojeva i listići nisu ni na koji način ugroženi, a izvlačenje uživo se i dalje nastavilo. Treba istaknuti i da bubanj miješa brojeve mehanički. Desila se, nažalost, mehanička poteškoća u bubnju vezana za klapnu koja prihvata kuglice u gornjem dijelu bubnja. Komisija Lutrije BiH i Ministarstva finansija FBiH je pratila, kao i svake sedmice, ovo izvlačenje i potvrdila regularnost. Ovom mehaničkom poteškoćom u samom radu bubnja, naši igrači, listići ili kombinacije nisu ni na koji način ugroženi niti je to utjecalo na izvučene brojeve", pojasnila je PR menadžerica Lutrije BiH.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: