Dok se traži smjena
80

Brnabić se sastala s bh. ambasadorom Vranješom, ni riječi o skandalu

G. M.
Aleksandar Vranješ i Ana Brnabić (Foto: Tanjug)
Aleksandar Vranješ i Ana Brnabić (Foto: Tanjug)
Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić primila je danas novoizabranog ambasadora Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandra Vranješa i poželjela mu dobrodošlicu i uspješan mandat.

Premijerka je ocijenila da postoji veliki prostor za dalje unapređenje saradnje dviju zemalja, posebno u oblasti ekonomije i istakla važnost realizacije zajedničkih infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno izdvaja projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo-Beograd.

Govoreći o Inicijativi "Otvoreni Balkan", Brnabić je poručila da bi članstvo Bosne i Hercegovine doprinijelo inkluzivnosti ove inicijative i ekonomskom boljitku svih građana regiona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon sastanka nisu objavljeni nikakvi detalji o nedavnom skandalu u kojem se našao ambasador Vranješ, nakon što se sastao sa šefom BIA-e Aleksandrom Vulinom i dao podršku studenticama koje su veličale Ratka Mladića.

Vulin je nagradio studentice Valentinu Vujičić i Slađanu Todić nastavkom školovanja u Beogradu jer su veličale ratnog zločinca i negirale genocid u Srebrenici.

Vranješ se zahvalio Vulinu na tom činu, a nakon sastanka je u BiH zatraženo njegovo sankcionisanje. Međutim u tom smislu se još ništa nije dogodilo.

Vranješ je kazao kako u njihovoj izjavi "nek smo vas pobili" ne vidi ništa sporno i da je to iskazivanje stava, a ne krivično djelo. No, njih dvije su zbog svojih izjava pod lupom Tužilaštva BiH.