{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski savjet organizirao studijski posjet osam bh. zvaničnika Briselu

F
12.6.2008. u 16:03
0
0
Britanski savjet organizirao studijski posjet osam bh. zvaničnika Briselu
0
Britanski savjet organizirao studijski posjet osam bh. zvaničnika Briselu
Osmočlana delagacija zvaničnika iz BiH boravi u studijskoj posjeti Briselu u okviru projekta Komuniciranje ka Evropskoj uniji, koji finansira Vlada Velike Britanije a provodi Britanski savjet, saopćeno je danas iz Britanskog savjeta.
"Izuzetno smo zadovoljni što imamo priliku da u Briselu, sjedištu Evropske unije, na licu mjesta učimo o tome kako funkcioniraju njene institucije", kazala je Šerifa Godinjak, šefica odjela za evropske integracije i međunarodnu saradnju u odjelu za zdravstvo Ministarstva civilnih poslova BiH.

Predavači iz Univerziteta u Kentu i Britanskog savjeta posjeduju praktično iskustvo u radu s vrhunskim stručnjacima EU-a, te uvid u političku i cjelokupnu situaciju u BiH.

Program je vrlo intenzivan, ali članovi delegacije ga izuzetno uspješno prate. Imali su priliku slušati vodećeg stručnjaka za evropske studije, dekana briselskog odjela Univerziteta u Kentu i bivšeg ambasadora Velike Britanije u Poljskoj, u vrijeme njihovog pristupanja EU, prof. Johna McGregora.

Posjetu u okviru druge godine implementacije projekta Komuniciranje ka Evropskoj uniji organizira Britanski savjet u saradnji s briselskim odjelom Univerziteta u Kentu.

Tokom petodnevnog boravka gosti imaju priliku upoznati se sa evropskim institucijama i procesima kroz teoriju i praksu.

Naime, Univerzitet iz Kenta i Britanski savjet, ured iz Brisela, omogućili su gostima nadogradnju znanja u oblasti institucionalnih okvira, procesa donošenja odluka u EU, utvrđivanja sektorskih politika u EU, te praksu u oblasti korištenja jezika prilikom pripreme i izvedbe prezentacija, pregovora i izrade ključnih dokumenata.

Delegacija je posjetitila i sjedišta Evropskog parlemanta i Vijeća Evrope, te učestvovala u diskusiji s kolegama iz Stalnog zastupništva Velike Britanije pri EU i Stalnog zastupništva Slovenije pri EU, koja trenutno predsjedava Evropskom unijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: