{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski Dom lordova raspravljao o BiH

F
2.2.2010. u 10:57
0
28
Britanski Dom lordova raspravljao o BiH
0
Britanski Dom lordova raspravljao o BiH
Paddy Ashdown
Britanski parlament nedavno je diskutovao o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, bazirajući debatu na zaključcima Nacionalnog izvještaja o humanom razvoju "Veze među nama: društveni kapital u BiH", saopćeno je danas iz Razvojnog programa UN-a (UNDP).
Ovu diskusiju u Domu lordova započeo je lord Paddy Ashdown pitanjem upućenom britanskoj vladi o procjeni trenutne situacije u BiH.

Tokom debate, laburist lord Grenfell zagovarao je da je jedan od osnovnih problema u Bosni i Hercegovini kreiranje socijalne kohezije. Tom prilikom je izjavio da je njegovu pažnju privukao izvještaj UNDP-a o humanom razvoju.

Prema lordu Grenfellu ovaj izvještaj naglašava poteškoće u kreiranju društvene kohezije u zemlji kojom vladaju porodične veze koje su toliko jak element u društvu da vode ka kronizmu i klijentelizmu kao i drugim društvenim poteškoćama.

On je pozvao vladu da pažljivo prouči ovaj izuzetno kvalitetan i analitičan izvještaj koji predlaže načine kako bismo mogli pomoći u prevazilaženju problema.

Baronica Kinnock od Holyheada, ministrica vanjskih poslova, uime vlade dala je obećanje lordu Grenfellu da će se izvještaj uzeti u obzir kao jedan od parametara za doprinošenje većoj društvenoj koheziji u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: