Konstruktivna opozicija
54

Britanski ambasador razgovarao s Izetbegovićem o unapređenju izbornog integriteta

S. M.
Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly danas se u sjedištu SDA sastao s predsjednikom ove stranke Bakirom Izetbegovićem. Njih dvojica razgovarala su o unapređenju izbornog intergiteta.

Reilly je izjavio da mu je kao i uvijek drago razgovarati sa Izetbegovićem.

"Konstruktivna opozicija bitna je za demokratsku funkcionalnost - svi imaju ulogu u napretku na koji građani čekaju. Pozdravljam postojeći angažman SDA u nalaženju parlamentarnog rješenja za unapređenje izbornog integriteta", kazao je Reilly.

S druge strane Izetbegović je izjavio da su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, sa posebnim fokusom na ispunjavanje obaveza s ciljem otvaranja pregovora sa Evropskom unijom i provedbi ostalih reformi na euroatlantskom putu BiH.

"U tom kontekstu je pozdravljen Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje se odnose na integritet i transparentnost izbornog procesa, a kojeg je u proceduru uputio Klub SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH", kazao je Izetbegović.

Dodao je da su razgovarali i o važnosti usvajanja seta fiskalnih zakona u FBiH i o projektima izgradnje saobraćajne infrastrukture, što bi značajno, kako je istakao, unaprijedilo ekonomski razvoj FBiH i cijele BiH.