{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski ambasador posjetio Green River Media

F
14.12.2010. u 18:24
0
0
Britanski ambasador posjetio Green River Media
0
Britanski ambasador posjetio Green River Media
Michael Tatham
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Tatham posjetio je danas novi ured firme Green River Media u Mostaru, saopćeno je iz britanske ambasade u Sarajevu.
Green River Media je, kako se navodi, nezavisna britanska agencija specijalizovana za projektovanje i izradu web stranica i internet aplikacija sa fokusom na pokretanje stranice korištenjem sistema upravljanja sadržajem (CMSa), kao i na objedinjavanje internet i extranet rješenja. Green River Media djeluje u BiH putem vlastite podružnice pružajući svojim klijentima usluge izrade i razvoja softvera.

"Green River Media sa trenutna 25 uposlenika u uredima u Sarajevu i Mostaru ima ambiciozan plan razvoja u 2011.godini. Od januara 2010. godine kada su počeli sa radom u BiH, uspješno su realizovali 17 projekata i ostvarili saradnju sa 15 klijenata u Velikoj Britaniji i SAD-u", stoji u saopćenju.

U saopćenju se ističe kako Green River Media intenzivno sarađuje sa Fakultetom informacionih tehnologija Univerziteta u Mostaru, kroz certifikovane programe obuke, licenciranje softvera za firme, konsultovanje i savjetovanje u vezi sa programima obuke koji odgovaraju potrebama industrije temeljenim na zapadnim standardima. Za uzvrat, Univerzitet ustupa Green River Mediji prostorije za obuku kao i usluge istraživanja, te pristup velikom broju talentovanih pojedinaca radi eventulanog zapošljavanja.

"Nadalje, kad god je to moguće, pokušavamo pružiti priliku studentima da se povremeno uključe u rad na stvarnim projektima, omogućavajući im tako dodatne prihode te iskustvo rada u 'stvarnom svijetu'", rekao je Nej Gakenyi, direktor Green River Media.

"Posjetiti ured Green River Media u Mostaru, upoznati uposlene i čuti o njihovom impresivnom razvoju poslovanja firme u protekloj godini bilo je zaista jedno pozitivno iskustvo. Green River Media su najnoviji član Britanskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini. Njihovo iskustvo je pokazatelj da je nova generacija bosanskih diplomaca veoma talentovan i sposoban kadar u novim tehnološkim industrijama", rekao je ambasador Tatham nakon posjete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: