BiH
0

Britanski ambasador posjetio Green River Media

FENA
Michael Tatham
Michael Tatham
Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Tatham posjetio je danas novi ured firme Green River Media u Mostaru, saopćeno je iz britanske ambasade u Sarajevu.

Green River Media je, kako se navodi, nezavisna britanska agencija specijalizovana za projektovanje i izradu web stranica i internet aplikacija sa fokusom na pokretanje stranice korištenjem sistema upravljanja sadržajem (CMSa), kao i na objedinjavanje internet i extranet rješenja. Green River Media djeluje u BiH putem vlastite podružnice pružajući svojim klijentima usluge izrade i razvoja softvera.

"Green River Media sa trenutna 25 uposlenika u uredima u Sarajevu i Mostaru ima ambiciozan plan razvoja u 2011.godini. Od januara 2010. godine kada su počeli sa radom u BiH, uspješno su realizovali 17 projekata i ostvarili saradnju sa 15 klijenata u Velikoj Britaniji i SAD-u", stoji u saopćenju.

U saopćenju se ističe kako Green River Media intenzivno sarađuje sa Fakultetom informacionih tehnologija Univerziteta u Mostaru, kroz certifikovane programe obuke, licenciranje softvera za firme, konsultovanje i savjetovanje u vezi sa programima obuke koji odgovaraju potrebama industrije temeljenim na zapadnim standardima. Za uzvrat, Univerzitet ustupa Green River Mediji prostorije za obuku kao i usluge istraživanja, te pristup velikom broju talentovanih pojedinaca radi eventulanog zapošljavanja.

"Nadalje, kad god je to moguće, pokušavamo pružiti priliku studentima da se povremeno uključe u rad na stvarnim projektima, omogućavajući im tako dodatne prihode te iskustvo rada u 'stvarnom svijetu'", rekao je Nej Gakenyi, direktor Green River Media.

"Posjetiti ured Green River Media u Mostaru, upoznati uposlene i čuti o njihovom impresivnom razvoju poslovanja firme u protekloj godini bilo je zaista jedno pozitivno iskustvo. Green River Media su najnoviji član Britanskog poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini. Njihovo iskustvo je pokazatelj da je nova generacija bosanskih diplomaca veoma talentovan i sposoban kadar u novim tehnološkim industrijama", rekao je ambasador Tatham nakon posjete.