{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanski ambasador Matthew Rycroft u oproštajnoj posjeti u Vladi FBiH

S
24.6.2008. u 11:17
0
0
Britanski ambasador Matthew Rycroft u oproštajnoj posjeti u Vladi FBiH
0
Britanski ambasador Matthew Rycroft u oproštajnoj posjeti u Vladi FBiH
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas u oproštajnu posjetu britanskog ambasadora Matthew Rycrofta koji 13. jula napušta diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini nakon troipogodišnjeg mandata. Susretu u Vladi Federacije prisustvovala je i zamjenica ambasadora Victoria Harrison.
Premijer Branković iskoristio je ovu priliku da ambasadoru predstavi planove Vlade Federacije BiH u ovom mandatnom periodu, kao što su investiranje u infrastrukturne projekte, program privatizacije, projekti u elektroenergetskom sektoru, reforme u socijalnoj i boračkoj zaštiti.

Ambasador Rycroft kazao je da bi želio vidjeti više britanskih ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali je izrazio nadu da će njegov nasljednik koji je dobar poznavalac prilika na Balkanu i našoj zemlji, doprinijeti da one budu obimnije. Ambasador je također izjavio da se planira izgradnja zgrade Britanske ambasade u Sarajevu u vrijednosti od 50 miliona KM.

Sugovornici su izrazili obostranu zahvalnost na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, uz uvjerenje da će ona biti i dalje nastavljena i unaprjeđivana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: