Odlična prilika za studente
0

Britanske Chevening stipendije za buduće lidere

Sarajevo-x.com
Konkurs za britanske Chevening stipendije za akademsku 2011/2012. godinu otvoren je u četvrtak i i trajat će do 11. marta.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Tatham je poručio:

“Ako ste građanin Bosne i Hercegovine, mladi i ambiciozni, posjedujete diplomu univerziteta, te imate odlično znanje engleskog jezika, a želite završiti postdiplomske studije u Velikoj Britaniji i odlučni ste u namjeri da se nakon toga vratite u Bosnu i Hercegovinu i ovdje radite, onda je ovo odlična prilika za Vas.

Mi tražimo najpametnije i najbolje. Tražimo buduće lidere, osobe koje mogu i hoće donijeti promjene. Osobe koje će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu i svoje stečeno znanje i stručnost iskoristiti kako bi doprinijele napretku i razvoju ove zemlje.

Program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine od 1996. godine i do sada je više od 100 Chevening stipendista u njemu učestvovalo.

Britanska vlada je veoma ponosna i zadovoljna uspjehom ovih stipendista koji sada rade na visokim pozicijama širom Bosne i Hercegovine. Dok su jedni na značajnim pozicijama u vladama, državnim institucijama ili međunarodnim institucijama, drugi nižu uspjehe u privredi, pravosuđu, medijima, akademskom radu, civilnom društvu i industriji. Ovo je Vaša šansa da im se pridružite.”

Informacije o načinu prijavljivanja nalaze se na web stranici Britanske ambasade www.ukinbih.fco.go.uk i na stranici Britanskog savjeta Sarajevo britishcouncil.ba.