BiH
267

Britanska milijarderka Claire Johnson u posjeti BiH

Klix.ba
Princ Charles i Claire Johnson
Britanska milijarderka Claire Johnson, poznata po društveno odgovornom angažmanu pod okriljem fondacije Caudwell Children, doputovala je u Sarajevo gdje je održala nekoliko neformalnih sastanaka s političkim predstavnicima naše zemlje, nakon čega se uputila u Mostar.

Povod posjete našoj zemlji je podrška humanitarnim udruženjima koja brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, kao i njihovim roditeljima.

"Sretna sam da sam u prilici pružiti nesebičnu podršku radu udruženja širom BiH, a vjerujem da ćemo uskoro ostvariti prve saradnje i javnost upoznati s rezultatima. Caudwell Children može pružiti ne samo finansijsku, već i podršku u ekspertizi. Želja nam je da stručne kadrove iz vaše zemlje odvedemo u Veliku Britaniju na usavršavanje i razmjenu iskustava", kazala je Johnson.

Ova istaknuta humanitarna radnica provest će nekoliko dana u hotelu Eden u Mostaru, gdje će imati radne sastanke. Ipak, pronašla je vremena da obiđe staro jezgro Mostara i prošeta Starim mostom koji je pod zaštitom UNESCO-a.

"Ostvario mi se san da prošetam ovim mostom koji je s pravom uvršten na listu svjetske kulturne baštine. Puno sam čula o Mostaru, čak i o Šantićevoj Emini i oduvijek sam željela posjetiti ovaj grad. Tada nisam ni slutila da će jedan Mostarac zarobiti moje srce", zagonetno je poručila Claire Johnson.

Više informacija o fondaciji Caudwell Children možete saznati na www.caudwellchildren.com.