{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Britanska ambasada uvela podnošenje zahtjeva za vizu putem interneta

F
29.3.2007. u 12:09
4
1
Britanska ambasada uvela podnošenje zahtjeva za vizu putem interneta
4
Britanska ambasada uvela podnošenje zahtjeva za vizu putem interneta
Britanska ambasada u BiH uvela je podnošenje zahtjeva za vizu putem interneta za sve kategorije britanskih viza.
Zahtjevi se mogu podnijeti na web adresi www.visa4uk.fco.gov.uk

Od 15. maja to će biti jedini način predavanja zahtjeva za vizu, iako će se do tog datuma, i samo do tog datuma, zahtjevi moći predavati i na dosadašnji način.

Predavanje zahtjeva putem Interneta omogućava da klijent ponudi sve potrebne informacije i rezerviše termin za predaju zahtjeva slijedeći jednostavan proces "korak po korak".

Osnovne prednosti ovog procesa su da se zahtjev može podnijeti bilo gdje (uključujući i Veliku Britaniju, od sponzora) i dovoljno je samo imati internet konekciju, više nema potrebe za štampanjem dugih obrazaca i njihovim ispunjavanjem ručno, istovremeno se kreira e-mail potvrda i jedinstveni referentni broj vize, sistem postupno vodi podnosioca zahtjeva kroz cijeli proces i osigurava da se svaka rubrika popuni prije nego se pređe na sljedeću rubriku.

Samo po sebi to ubrzava proces jer osoblje viza odjeljenja neće morati da upozorava na nedostajuće ili netačne detalje.

Podnošenje zahtjeva za vizu po novom internet sistemu čine tri jednostavne faze. Jednostavan internet obrazac omogućava podnositelju zahtjeva da navede sve potrebne detalje. Nakon podnošenja zahtjeva e-mailom se podnositelju šalje potvrda i referentni broj za nastavak procesa.

Nakon što je internet obrazac podnesen, dobija se mogućnost zakazivanja termina za posjetu viza sekciji u vrijeme i na dan kad to podnosiocu odgovara.

Podnosilac zahtjeva treba da dođe u Ambasadu na zakazani termin s ispunjenim, odštampanim i potpisanim internet zahtjevom za vizu, odštampanom potvrdom o zakazanom terminu i dodatnim dokumentima.

Nakon plaćanja takse i elektronskog davanja otisaka prstiju, zahtjev će biti razmotren i odluka biti saopćena podnosiocu zahtjeva.

Nakon 15. maja bez termina zakazanog tokom podnošenja zahtjeva za vizu putem Interneta niko neće moći biti primljen u viza odjeljenje Ambasade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: