BiH
0

Britanska Ambasada u BiH promovirala novu web stranicu

NINA
Novoimenovani britanski ambasador u BiH Matthew Rycroft i službenici britanske Ambasade u Sarajevu promovirali su danas novu web stranicu Ambasade.

Ta je web stranica dio svjetske mreže web stranica britanskog ministarstva vanjskih poslova i prati identičan dizajn i strukturu kao i web stranice ostalih britanskih veleposlanstava u svijetu. Stranica se nalazi na adresi: www.britishembassy.gov.uk/bih.

"U savremenom globalnom svijetu iznimno je važno brzo dobiti informaciju i naša nova web stranica bit će živ organizam koji će se mijenjati uvijek novim, svježim informacijama o Velikoj Britaniji, ali i regiji", rekao je ambasador Rycroft. On je dodao da će tu uvijek biti aktualne informacije o tome što to Ambasada zajedno s svojim uredom u Banjoj Luci radi u BiH kako bi pomogli da se kreće naprijed, bilo u ekonomskim, razvojnim, konzularnim ili političkim pitanjima.

Jedna od novosti na stranici jesu uvijek svježe dnevnopolitičke vijesti te sekcija "UK Magazine" sa zanimljivostima iz kulturnog, sportskog i poslovnog života Velike Britanije, a nova web stranica ima i dijelove na lokalnom jeziku kako bi svi posjetitelji mogli dobiti potrebne informacije.