Ugodno s korisnim
23

Britanska ambasada organizirala humanitarni pub kviz u sarajevskom Klubu 1

M. A.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U organizaciji Ambasade Velike Britanije u BiH sinoć je u sarajevskom Klubu 1 organiziran humanitarni pub kviz, a prikupljena novčana sredstva u konačnici će biti preusmjerena organizacijama koje rade s djecom s poteškoćama u razvoju.

PubQuiz, kako je originalni naziv događaja, održava se već godinu i to u razmaku od svakih nekoliko mjeseci. Sav prikupljeni novac bit će preusmjeren za Diplomatski zimski bazar koji se organizira u Sarajevu, a u konačnici će biti doniran u humanitarne svrhe.

Osim pub kviza, Ambasada Velike Britanije u BiH će 3. decembra u Klubu 1 također upriličiti i koncert benda ove ambasade, u kojem ambasador Matt Field svira bass gitaru, a sav prihod od nastupa također će biti preusmjeren onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pub kviz je forma kviza razvijena i danas vrlo popularna u Velikoj Britaniji. To je, prema definiciji, vrsta društvene igre koja je zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, a najčešće je takmičarskog karaktera. U ovom slučaju, ambasador Matthew Field je kviz master koji priprema pitanja.

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH kažu da je najvažnije da se na ovom događaju svi dobro provedu, a usput učine i dobro djelo.