Humanost bez granica
0

Britanka dolazi u Sarajevo pomagati oboljelim od PTSP-a

Sarajevo-x.com
Rebecca Jones
Rebecca Jones
Diplomac sa koledža Kendal Rebecca Jones uskoro će doći u Sarajevo kako bi pomagala osoba koji pate od posljedica rata. Ova se terapeutkinja nada če svoje vještine upotrijebiti kako bi pomogla osobama koje se bore sa problemima poput posttraumatskog stresnog poremećaja.

"Radiću sa ljudima koji su bili izloženi ratu i nadam se ratu i sigurna sam da ću naučiti mnogo o životu. Vjerujem da će mi to iskustvo pomoći da odrastem kao osoba i terapeutkinja", rekla je 29-godišnja Rebecca.

Jonesova je rekla da je za taj posao postala zainteresovana nakon što se brinula za svoju majku, koja je oboljela od multiple skleroze.

Ona je istakla da je uvijek brinula o drugim osobama i da joj je diploma pomogla da stekne nove vještine poput reikija i masaže.

Jonesova je pokrenula vlastiti biznis pod nazivom "Lotus Holistics", a radi i za humanitarnu organizaciju "South Lakeland Carers".

Projekat u našoj zemlji trajat će dvije sedmice, a pomagat će osobama koje su bile žrtve rata. Jonesova će pomagati ljudima koji osjećaju različite posljedice, od amputiraca do žrtvi silovanja, piše Westmorland Gazette.

"Ovo je odličan način da stečeno znanje vratim globalnoj zajednici", rekla je Rebbeca, inače majke dvoje djece.