{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brisel: Svečani početak pregovora o olakšanju viznog režima

F
30.11.2006. u 10:38
0
0
Brisel: Svečani početak pregovora o olakšanju viznog režima
0
Brisel: Svečani početak pregovora o olakšanju viznog režima
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Bariša Čolak i sekretar ovog ministarstva Bakir Dautbašić, koji je ujedno i šef pregovaračkog tima, učestvovat će danas u Briselu na svečanosti započinjanja pregovora o sklapanju sporazuma o readmisiji i olakšavanju viznog režima za zemlje zapadnog Balkana.
Ceremonija koju organiziraju evropski komesar za pravdu, slobodu i sigurnost Franco Frattini i komesar za proširenje Olli Rehn predstavlja službeno otvaranje pregovora o olakšavanju viznog režima za zemlje zapadnog Balkana.

Ovom prilikom će predstavnicima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije biti predstavljeni i uručeni nacrti sporazuma o readmisiji i olakšavanju viznog režima.

Vijeće ministara Evropske unije početkom mjeseca je Evropskoj komisiji odobrilo mandat za pregovore sa ovim zemljama o olakšavanju viznog režima.

Vlasti Bosne i Hercegovine su ranije tražile da se pojedinim kategorijama građana olakša dobijanje viza za ulazak u zemlje Europske unije. Prva zvanična runda pregovora između Bosne i Hercegovine i Evropske komisije bit će održana 20. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: