{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brisel: Špirić razgovarao s Doris Pack i Javierom Solanom

F
28.2.2007. u 17:41
0
0
Brisel: Špirić razgovarao s Doris Pack i Javierom Solanom
0
Brisel: Špirić razgovarao s Doris Pack i Javierom Solanom
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Nikola Špirić razgovarao je danas u Briselu sa šeficom delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pack, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara.
Doris Pack je obavijestila predsjedavajućeg Špirića o svom izvještaju o stanju u Bosni i Hercegovini koji bi uskoro trebao biti usvojen na zasijedanju Evropskog parlamenta. Izrazila je interesovanje za stanje u reformskim procesima i ohrabrila domaće političare da na tome predano rade. Istovremeno je snažno podstakla političare u Bosni i Hercegovini na dijalog i kompromis, te preuzimanje odgovornosti za krucijalna pitanja za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Špirić je istakao ulogu i podršku Evropskog parlamenta na putu Bosne i Hercegovini ka evropskim integracijama i ponovio svoju predanost reformskim procesima.


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Nikola Špirić razgovarao je danas u Briselu i sa visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku i generalnim sekretarom Vijeća Evropske unije Javierom Solanom.

Javier Solana je čestitao predsjedavajućem Špiriću na imenovanju. Istakao je snažnu podršku reformskim procesima u BiH i predsjedavajućem lično. Solana je izrazio želju da novo Vijeće ministara BiH djeluje koherentno i konstruktivno naglašavajući važnost evropske perspektive za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Špirić se zahvalio na riječima podrške i još jednom naglasio da će princip rada tokom mandata biti upravo takav i da će potpuno biti posvećen prije svega interesu svih građana u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: