BiH
0

Brifing za vojno-diplomatske predstavnike

FENA
U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas su predstavnici Ministarstva odbrane BiH održali informativni brifing za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u BiH.

Informirani su o težišnim aktivnostima Ministarstva odbrane (MO) i Oružanih snaga BiH (OSBiH) i planovima za naredni period, kao i najznačajnijim rezultatima i aktuelnim pitanjima iz personala, logistike, finansija, obuke te aktivnostima u okviru međunarodne saradnje.

Također, prezentirane su predstojeće aktivnosti vezane za obaveze i učešće MO i OSBiH u programu „Partnerstvo za mir“, za što brže priključenje NATO-u.

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić je zahvalio vojno-diplomatskim predstavnicima za dosadašnju saradnju, podršku zemalja koje oni predstavljaju i pomoć koje su pružale i pružaju MO i OSBiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Istovremeno, uputio im je čestitke u povodu praznika, uz želje za uspjehom u narednom periodu i nastavkom uspješne saradnje s odbrambenim institucijama u BiH.

Doajen vojno-diplomatskog kora austrijski vojni ataše brigadir Thomas Rois uime vojno-diplomatskih predstavnika zahvalio je na prezentaciji, izrazivši podršku MO i OSBiH.

Brifingu su prisustvovali i predstavnici organizacijskih cjelina u okviru Ministarstva odbrane BiH.

Nakon brifinga ministar odbrane BiH upriličio je i prigodan prijem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.