{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Brena u ratu bila na Palama s Arkanovcima"

S
26.5.2009. u 15:05
0
179
"Brena u ratu bila na Palama s Arkanovcima"
0
"Brena u ratu bila na Palama s Arkanovcima"
Udruženje boraca "Zelene beretke" odlučno je u svojoj namjeri da održi proteste kojima će spriječiti koncert srbijanske pjevačice Lepe Brene 30. maja u Olimpijskoj dvorani Zetra.
Predsjednik "Zelenih beretki“ Muhamed Švrakić u razgovoru za Sarajevo-x.com ukazao je na sramnu ulogu kantonalnih vlasti, posebno ministra kulture i sporta Emira Hadžihafizbegovića, koji su odobravanjem koncerta "uvrijedili sve borce Sarajeva i članove porodice poginulih boraca".

"Dobili smo još jedno obećanje od kantonalnog premijera Besima Mehmedića da će on uraditi sve kako bi se otkazao koncert u Zetri. Sramotno je što bivši general Armije RBiH, a sada direktor Zetre, Nedžad Ajnadžić, ne želi da uskrati gostoprimstvo osobi koja je bila u vojnoj formaciji. Lepa Brena tokom rata u našoj zemlji nije bila samo Brčkom i Bijeljini. Imamo pouzdane informacije da je ona sa Arkanovom vojskom bila i na Palama i u drugim dijelovima Republike Srpske“, ispričao je Švrakić za naš portal.

Ovom prilikom, Švrakić je postavio pitanje kako je pjevačica narodne muzike unajmila prostor za samo 23.000 KM, ako se uzme u obzir da iznajmljivanje dvorane, prema njegovim riječima, košta najmanje 40 hiljada maraka.

"Za otkazivanje koncerta Kanton uopće ne mora da daje pare, Zetra je u kantonalnom vlasništvu i oni mogu njom raspolagati kako žele. No, oni umjesto da spriječe nastup pjevačice koja je u ratu bila u 'mirovnoj misiji', razna ministarstva uz to kupuju po desetine karata za koncert i dijele ih svom osoblju“, ogorčen će Švrakić.

Ponovio je da će članovi udruženja 30. maja u 19.30 održati proteste ispred Olimpijske dvorane Zetra, a njihovo pojavljivanje, kako ističe Švrakić, treba ići "na obraz vlasti u Sarajevu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: