{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Uhapšeno 18 dilera u akciji "Arizona"

F
24.8.2011. u 12:29
0
1
Brčko: Uhapšeno 18 dilera u akciji "Arizona"
0
Brčko: Uhapšeno 18 dilera u akciji "Arizona"
Foto: Arhiv
Policija distrikta jutros je pokrenula zajedničku policijsku akciju više policijskih agencija, kodnog naziva „Arizona“ u kojoj će tokom dana slobode biti lišeno 18 osoba, zbog osnova sumnje da su na području Brčko distrikta vršile promet droge, izjavio Halid Emkić, portparol brčanske Policije.
„U ovoj akciji je izvršen pretres osoba i objekata na 15 lokacija, gdje su brčanski policajci izvršili pretres na 10 lokacija na području Brčko distrikta, policijski službenici MUP-a Posavskog kantona na području Orašja izvršit će tri pretresa, MUP-a Sarajevskog kantona u Sarajevu pretres na dvije lokacije i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona u Gračanici jedan pretres“, precizirao je Emkić.

Prema Emkićevim riječima ove osobe lišene slobode su u proteklom razdoblju u promet stavila preko kilogram opojnih droga, odnosno oko pola kilograma heroina i pola kilograma kokaina, te preko 30.000 tableta artana.

Osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predati u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta na dalje procesuiranje, dodao je Emkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: