{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Supervizor podržao odluke o prekidanju radnog odnosa službenika policije

F
FENA
21.12.2007. u 20:35
0
0
Brčko: Supervizor podržao odluke o prekidanju radnog odnosa službenika policije
0
Brčko: Supervizor podržao odluke o prekidanju radnog odnosa službenika policije
Raffi Gregorian
Supervizor za Brčko Distrikt Raffi Gregorian podržao je odluke Disciplinskog povjerenstva Policije Distrikta o prekidanju radnog odnosa na godinu dana Slobodanu Kataniću i Đorđu Popoviću.
Kako je priopćeno iz brčanskog OHR-a, supervizor Gregorian je duže od godinu dana dobivao izvješća o kršenju službenih dužnosti, težim povredama dužnosti, neprofesionalnosti, neadekvatnom radu u službi, pokušajima političkog zastrašivanja i drugim postupcima Katanića i Popovića koji su na taj način narušavali učinkovitost Policije Brčkog.

Supervizor Gregorian je bio spreman smijeniti Katanića i Popovića, ali se suzdržao od izdavanja naloga za smjenu jer je šef Policije Brčko jamčio da će pokušati pridobiti oba službenika da poboljšaju svoje ponašanje, te da će ako to ne uspije pokrenuti utvrđeni disciplinski postupak.

Supervizor je podsjetio da je Arbitražni sud za Brčko dao presudni značaj uspostavljanju profesionalne, multietničke, demokratski orijentirane i odgovorne Policije u distriktu Brčko te da je podržavanje najviših standarda profesionalnosti i nepristranosti, a naročito među njenim višim rukovodiocima, ključno za poboljšanje povjerenja javnosti u Policiju Distrikta.

Supervizor je također pozdravio činjenicu da Disciplinsko povjerenstvo Policije Brčko, kao nadležni lokalni organ, može učinkovito obavljati svoje dužnosti i pozvati policijske službenike na odgovornost za kršenja dužnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: