{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Sniženje cijene kruha kratkog daha

F
26.9.2007. u 13:59
0
0
Brčko: Sniženje cijene kruha kratkog daha
0
Brčko: Sniženje cijene kruha kratkog daha
Pekari u Brčko distriktu počeli su snižavati cijene kruha. Tako umjesto dosadašnjih 1,2 marke, Brčaci od danas za štrucu bijelog kruha od 500 grama plaćaju jednu marku.
No, predsjednik sekcije mlinara i pekara pri Gospodarskoj komori Brčko distrikta Miroslav Ćosić kazao je u izjavi za Fenu da su ova sniženja "kratkog daha" te da će najdalje u narednih mjesec dana doći do ponovnog rasta cijena kruha.

"Pekari su samo kratkoročno udovoljili pritiscima javnosti i vlastima ali ovakvo stanje zasigurno neće ostati i cijena kruha će ići gore. Do kraja ove godine imat ćemo jedno poskupljenje, a do iduće žetve pšenice najvjerojatnije dva do tri nova poskupljenja", istaknuo je Ćosić.

Nova poskupljenja, prema njegovim riječima, uzrokovana su cijenama na svjetskom tržištu i nepostojanju robnih rezervi, kako na entitetskim i državnom tako i na prostoru Brčko distrikta.

"Naše zalihe brašna su svega za jedan do dva tjedna i mi isključivo ovisimo o uvozu. Stoga cijenu kruha u Brčko distriktu i BiH izravno diktira cijena pšenice koju uvozimo", kazao je Ćosić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: