BiH
0

Brčko: Sniženje cijene kruha kratkog daha

FENA
Pekari u Brčko distriktu počeli su snižavati cijene kruha. Tako umjesto dosadašnjih 1,2 marke, Brčaci od danas za štrucu bijelog kruha od 500 grama plaćaju jednu marku.

No, predsjednik sekcije mlinara i pekara pri Gospodarskoj komori Brčko distrikta Miroslav Ćosić kazao je u izjavi za Fenu da su ova sniženja "kratkog daha" te da će najdalje u narednih mjesec dana doći do ponovnog rasta cijena kruha.

"Pekari su samo kratkoročno udovoljili pritiscima javnosti i vlastima ali ovakvo stanje zasigurno neće ostati i cijena kruha će ići gore. Do kraja ove godine imat ćemo jedno poskupljenje, a do iduće žetve pšenice najvjerojatnije dva do tri nova poskupljenja", istaknuo je Ćosić.

Nova poskupljenja, prema njegovim riječima, uzrokovana su cijenama na svjetskom tržištu i nepostojanju robnih rezervi, kako na entitetskim i državnom tako i na prostoru Brčko distrikta.

"Naše zalihe brašna su svega za jedan do dva tjedna i mi isključivo ovisimo o uvozu. Stoga cijenu kruha u Brčko distriktu i BiH izravno diktira cijena pšenice koju uvozimo", kazao je Ćosić.