Falsifikovani proizvodi
0

Brčko: Operacija suzbijanja ilegalne nabavke lijekova

SRNA
Policija Brčko distrikta pokrenula je aktivnosti po međunarodnoj operaciji "Pangea četiri", koja je usmjerena na suzbijanje ilegalne internetske nabavke lijekova, među kojima su neodobreni i falsifikovani proizvodi namijenjeni stanovništvu.

Portparol policije Halid Emkić napomenuo je da se ova operacija sprovodi od 20. do 27. septembra u 83 zemlje članice Interpola, što uključuje i prostor cijele BiH.

Prema njegovim riječima, brčanska policija do sada nije primala prijave građana po ovom pitanju, ali to će ubuduće činiti i to će biti njeno trajno opredjeljenje.

"Pored operativnih i tehničkih mjera koje će preduzimati policijski službenici u ovoj operaciji, aktivnosti policije u narednom periodu biće usmjerene i na podizanje svijesti građana o štetnosti kupovine i korištenja lažnih lijekova", objasnio je Emkić i dodao da ovakva trgovina značajno utiče na tamnu brojku kriminaliteta.

Brčanska policija poziva građane da kupuju lijekove od ovlašćenih fimi i prodavaca, te da ukoliko su kupovinom lijekova bili prevareni ili posjeduju bilo kakva saznanja o lažnim lijekovima o tome obavijeste Policiju na broj 122 ili 049/233-200.