BiH
0

Brčko: Kod osumnjičenog pronađeni puška i pištolj sa municijom

SRNA
Brčko
Brčko
U pretresu poslovnih prostorija osumnjičenog za ratni zločin, čiji su inicijali R.S. (52) na pijaci "Arizona" policija Brčko distrikta pronašla je danas automatsku pušku sa dva okvira, 49 komada pripadajuće municije, kao i pištolj sa 12 odgovarajućih metaka, izjavio je portparol policije Halid Emkić.

Emkić je rekao da je u prisustvu R.S. u toku pretres kuće u kojoj osumnjičeni živi u naselju Novo Brčko, nakon čega će biti predat Tužilaštvu distrikta na dalje krivično-pravno postupanje.

"Imenovani se dovodi u vezu da je počinio krivično djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. preuzetog Krivičnog zakona SFRJ i krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144, takođe preuzetog Krivičnog zakona SFRJ", rekao je Emkić.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Redžepu Sulejmaniju rođenom 1962. godine u Tetovu, a stalno nastanjenom u Brčkom, koji se dovodi u vezu sa ratnim zločinom nad srpskim civilima i zarobljenicima u Gornjem Rahiću kod Brčkog tokom 1992. godine.