{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brčko: Domić povukao zaključak o rješavanju zahtjeva sa protesta

S
19.2.2014. u 19:39
6
0
Brčko: Domić povukao zaključak o rješavanju zahtjeva sa protesta
6
Brčko: Domić povukao zaključak o rješavanju zahtjeva sa protesta
Anto Domić
Gradonačelnik Brčkog Anto Domić danas je iz procedure skupštinskog glasanja povukao zaključak koji je u vezi sa rješavanjem problema građana izraženih na protestima između 7. i 11. februara predložio Skupštini Brčko distrikta.
Domić je, obrazlažući svoju odluku, izjavio da će stavove i sve neophodne mjere u vezi sa predloženim zaključkom utvrditi brčanska Vlada.

"Optužili su me da sam kriv i za privatizaciju koja je izvršena prije deset godina. To je bio razlog da me na protestima vrijeđaju. Ne želimo ispraznim obećanjima da ljudima bacamo maglu u oči, ali ni da zagovaramo neke radnje koje se ne mogu kontrolisati", rekao je Domić.

Prilikom povlačenja zaključka iz skupštinske procedure u klupama nije bilo poslanika opozicije, koji nisu bili prisutni ni kada se glasalo o dopuni prijedloga zaključka, koji je formulisao šef Kluba poslanika HSS-a Ivan Krndelj.

U dopuni prijedloga zaključaka traženo je da u roku od 30 dana započne analiza efekata privatizacije, a u vezi s tim da se u istom roku pripreme i proslijede u skupštinsku proceduru zakoni o nezastarijevanju krivičnih djela iz privatizacije, o oduzimanju nelegalno stečene imovine, te o zaštiti svjedoka koji su spremni svjedočiti u borbi protiv korupcije i kriminala.

Tokom rasprave o predloženom zaključku gradonačenika Domića, poslanici opozicije osporavali su valjanost i svrsishodnost pripremljenih skupštinskih zaključaka, ocijenivši ih bezličnim, a poslanik SDP-a Adnan Drapić smatra da su ignorisani zahtjevi demonstranata.

Poslanik Socijalističke partije Perica Burgić je sugerisao brčanskoj Vladi da napravi konkretne programe zapošljavanja i realizacije privrednih inicijativa i da s tim u vezi definiše realne rokove za njihovo izvršenje.

Nekoliko poslanika insistiralo je da se među zaključcima Skupštine Brčko distrikta, koji se odnose na zahtjeve građana sa nedavnih demonstracija, nađe i zaduženje Vladi da pripremi set antikorupcionih zakona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: