BiH
7

Brčko: Bivši gradonačelnik Dragan Pajić treba platiti 5.000 KM

FENA
Brčko
Brčko
Osnovni sud Brčko distrikta u prvostepenom postupku osudio je bivšeg gradonačelnika Brčko distrikta Dragana Pajića na plaćanje 5.000 KM jer je njegov službeni vozač u vremenu kada je on bio gradonačelnik u Distriktu više puta njegovu suprugu u službenim vozilima vozio izvan Brčkog, dok je od ostalih tačaka optužnice oslobođen.

"Dragan Pajić je oslobođen od četiri tačke optužnice. Osuđen je po jednoj tački. Tvrdimo da je ovo primjer gdje politika nema utjecaja na Sud. Žalit ćemo se i na presudu po kojoj mora uplatiti 5.000 maraka jer tvrdimo da ni tu nije kriv. To tvrdim jer šteta po Brčko Distrikt nije nastupila odlascima u Beograd kada je više puta njegova supruga odvezena bolesnoj sestri. Pajić je snosio troškove goriva, dnevnica i svih ostalih troškova koje je valjalo izmiriti na putu do Beograda", kazao je nakon izrečene presude jedan od Pajićevih advokata Matija Bodirović.

Drugi Pajićev advokat Jovan Vuković je kazao da se u ovome slučaju politika željela staviti iznad prava, ali da to Sud nije dozvolio, te da je Sud veoma iscrpno vodio ovaj postupak.

Pajić je zajedno sa više vladinih uposlenika u Brčkom uhapšen u antikorupcijskoj akciji "Bingo“ 2011. godine, koju je po nalogu Tužilaštva u Brčkom provela policija Distrikta.

Pajiću nije dokazana krivica za favoriziranje pojedinih kompanija na javnim konkursima koje je raspisivala Vlada Brčko distrikta u vrijeme kada je bio na njenom čelu.