BiH
0

Brčkalo: Vlast u RS se boji rasprave o stanju u zdravstvu i javnim preduzećima

FENA
Miroslav Brčkalo
Miroslav Brčkalo
Vlast u Republici Srpskoj (RS) bježi od rasprave o interpelacijama, kojima opozicija ukazuje na teško stanje u zdravstvenom i penzionom sistemu, javnim preduzećima, privredi, te u oblasti demografije ukazao je danas šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Miroslav Brčkalo.

Naglasio je da se o interpelacijama opozicije mora razgovarati u Narodnoj skupštini te da to nije "nikakva predstava za javnost“, kako je to ocijenila entitetska premijerka Željka Cvijanović.

"U tim dokumentima se radi o osnovnim životnim pitanjima", rekao je Brčkalo uoči sutrašnje skupštinske rasprave o interpelacijama o zdravstvenom i penzionom sistemu te javnim preduzećima u RS.

SNSD-ova vlast se, smatra on, boji rasprave o ovim pitanjima, jer se time "ruši“ njihova priča o stabilizaciji i razvoju RS.

"Kada se dotakne bilo koja od spomenutih oblasti o kojima opozicija traži raspravu, postaje vidljivo da Vlada nema odgovore na nagomilane probleme", naglasio je Brčkalo.

Istakao je da je dobro da je poslovnikom regulisano šta će se raspravljati u Narodnoj skupštini i da o tome ne odlučuje entitetska premijerka.