{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brava bez ključa uskoro na tržištu

F
5.2.2009. u 14:15
0
10
Brava bez ključa uskoro na tržištu
0
Brava bez ključa uskoro na tržištu
Bugojanski inovator Rusmir Mustajbegović Gajba je u završnoj fazi priprema da svoj izum od prije četiri godine - bravu bez ključa, plasira za široko tržište.
Naime, interes da uloži određena sredstva u završne aktivnosti proizvodnje prvih 500 komada brave bez ključa iskazala je jedna austrijska firma.

"Uložio sam vlastita sredstva i lani krenuo u realizaciju ideje da se brava bez ključa počne koristiti u praksi. Od tvrde brizgane ABS plastike napravio sam 500 brava. Ostala je još metalizacija koja po komadu košta 4 KM, a što se može uraditi u Gračanici kod Tuzle“, kazao je Mustajbegović, zadovoljan što se, za razliku od domaćih privrednika, konačno našao neko ko je spreman finansirati njegov izum.

Radi se o inovaciji za koju je ovaj Bugojanac, kao član Asocijacije inovatora BiH, na internacionalnim sajmovima u 2008. u Kataru, Seulu i Šangaju, osvojio dvije zlatne i bronzanu medalju.

Predstavio se na još nekoliko internacionalnih sajmova gdje je, iako im zbog nedostatka novca nikad nije prisustvovao, redovno dobijao značajna priznanja.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: