U srijedu
76

Bratske rokade u Gradskom vijeću Sarajeva: Izlazi Dado, a ulazi Denis Stojnić

D. Be.
Denis i Dado Stojnić
Denis i Dado Stojnić
MMA borac Denis Stojnić u srijedu će postati vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, a na toj funkciji će zamijeniti svog brata Dadu Stojnića.

Na 35. sjednici Gradskog vijeća kao prva tačka dnevnog reda predloženo je Obavještenje o prestanku mandata gradskom vijećniku Dadi Stojniću, a kao druga tačka informacija o dodjeli mandata Denisu Stojniću.

Na pitanje zašto ulazi u vijećnićke klupe i to nakon rokade s bratom Denis Stojnić nam je kazao da ulazi s ciljem da se realizuje inicijativa koju su on i njegov brat pokrenuli za dvojicu poginulih policajaca.

"Želimo da se za porodice policajaca finansijski pobrine Sarajevo. Dakle, da njihova djeca primaju stipendiju do 18. godine. Tražit ću da se jedan zakon izglasa, a to je da porodice svih policajaca koji su smrtno stradali budu zbrinute, a njihova djeca primaju određeni iznos do punoljetstva. Jedno ne smijemo zaboraviti, a to je da su njihovi životi otišli za ovaj grad i dužni smo iz budžeta odvojiti novac za njih, a ne da pojedini vijećnici putuju po svijetu i crpe gradski budžet, zajedno s gradskom upravom na čelu s gradonačelnikom. Smatram da je taj novac korisniji za humanitarne svrhe, a ako im se putuje, neka zarade svojim trudom. Nije lijepo drsko objavljivati slike s putovanja koje mi kao građani finansiramo", izjavio je Stojnić.

On je istakao da će se zalagati i da se više pomažu omladinski sportski klubovi u Sarajevu.