Osnovni sud Brčko distrikta
0

Branku Matiću jednomjesečni pritvor zbog sumnje za ubistvo

SRNA
Osnovni sud Brčko distrikta
Osnovni sud Brčko distrikta
Osnovni sud Brčko distrikta odredio je danas jednomjesečni pritvor Branku Matiću iz Donjih Vitanovića, osumnjičenom za krivično djelo ubistva na svirep i podmukao način.

Odluka o određivanju pritvora zasnovana je na postojanju osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo za koje se tereti i posebnog osnova za određivanje pritvora zbog opasnosti od bjekstva.

"Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta od 13. decembra Osnovni sud je na osnovu dostavljenih dokaza utvrdio da na strani osumnjičenog postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva", navodi se u saopštenju za javnost iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je osumnjičeni lišen slobode 11. decembra, zbog sumnje da je u svojoj porodičnoj kući nakon rasprave i sukoba lišio života lice čiji su inicijali I.Z. On je po lišavanju slobode sproveden u Tužilaštvo, gdje je po naredbi dežurnog tužioca zadržan do donošenja odluke o prijedlogu za određivanje pritvora.

Pozivajući se na informacije iz policije, mediji su ranije objavili da je Branko Matić /47/ iz Donjih Vitanovića kod Brčkog priznao da je ubio sugrađanina Ivu Zečevića /48/, a potom zapalio njegovo tijelo.