{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani

F
20.4.2007. u 13:58
0
0
Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani
0
Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković uputio je danas pismo federalnom ministru rada i socijalne politike Perici Jelečeviću u kome napominje da će važeći zakoni o demobiliziranim borcima biti striktno primjenjivani.
Pismo je upućeno povodom izjave direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralema Šarića objavljene u dnevnim novinama, a u kojoj se navodi da nisu izdata rješenja Federalnog zavoda za zapošljavanje u skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica i da isplate ne mogu početi od 1. maja.

Branković je od federalnog ministra rada i socijalne politike zatražio da putem Upravnog odbora Zavoda postavi pitanje odgovornosti direktora jer je u javnost iznio stav koji nije dogovoren na sastanku u Vladi Federacije BiH.

-Izjava da rješenja za demobilizirane borce i članove njihovih porodica neće biti izdavana dok se ne usvoje izmjene i dopune Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica, u potpunoj je suprotnosti s onim što je dogovoreno na sastanku s predstavnicima boračkih populacija - ističe Branković u pismu.

Na sastanku održanom 4. aprila veoma je jasno izražen stav Vlade Federacije BiH da će se važeći zakoni striktno primjenjivati i da rješenja moraju biti izdata prije 1. maja, kako bi isplata mogla početi 1. maja.

-Izjavom direktora Šarića potpuno neosnovano dovedena je u sumnju jasno izražena namjera Vlade Federacije BiH i izazvala je uznemirenost unutar boračkih udruženja», kaže se u pismu premijera FBiH Nedžada Brankovića, saopćio je Ured za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: