{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani

F
20.4.2007. u 13:58
0
0
Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani
0
Branković: Važeći zakoni o demobiliziranim borcima bit će striktno primjenjivani
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković uputio je danas pismo federalnom ministru rada i socijalne politike Perici Jelečeviću u kome napominje da će važeći zakoni o demobiliziranim borcima biti striktno primjenjivani.
Pismo je upućeno povodom izjave direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralema Šarića objavljene u dnevnim novinama, a u kojoj se navodi da nisu izdata rješenja Federalnog zavoda za zapošljavanje u skladu sa Zakonom o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica i da isplate ne mogu početi od 1. maja.

Branković je od federalnog ministra rada i socijalne politike zatražio da putem Upravnog odbora Zavoda postavi pitanje odgovornosti direktora jer je u javnost iznio stav koji nije dogovoren na sastanku u Vladi Federacije BiH.

-Izjava da rješenja za demobilizirane borce i članove njihovih porodica neće biti izdavana dok se ne usvoje izmjene i dopune Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica, u potpunoj je suprotnosti s onim što je dogovoreno na sastanku s predstavnicima boračkih populacija - ističe Branković u pismu.

Na sastanku održanom 4. aprila veoma je jasno izražen stav Vlade Federacije BiH da će se važeći zakoni striktno primjenjivati i da rješenja moraju biti izdata prije 1. maja, kako bi isplata mogla početi 1. maja.

-Izjavom direktora Šarića potpuno neosnovano dovedena je u sumnju jasno izražena namjera Vlade Federacije BiH i izazvala je uznemirenost unutar boračkih udruženja», kaže se u pismu premijera FBiH Nedžada Brankovića, saopćio je Ured za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: