{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Sivo tržište rada veliki problem koji treba što prije riješiti

F
10.4.2007. u 15:40
0
0
Branković: Sivo tržište rada veliki problem koji treba što prije riješiti
0
Branković: Sivo tržište rada veliki problem koji treba što prije riješiti
Federalni premijer Nedžad Branković sa suradnicima sastao se danas u Sarajevu s predstavnicima federalnog Zavoda za penzijsko-invalidsko osiguranje i Saveza penzionera FBiH, a sugovornici su se usaglasili da je sivo tržište rada veliki problem koji treba što prije riješiti.
U izjavi za novinare nakon susreta istaknuto je da će rješavanjem tog problema biti osiguran veći priliv novca i veći broj onih koji plaćaju doprinos za penzijsko-invalidsko osiguranje.

U dijelu razgovora o reformi penzijsko-invalidskog osiguranja obostrano je izražena nada da će se, nakon potpunog integriranja penzijskog fonda, moći prijeći na osposobljavanje fonda za poslovne aktivnosti kojima mogu ostvariti i vlastite izvore prihoda. Sve to, kako je rekao premijer Branković, u funkciji jačanja fonda i kontinuiranog rasta penzija.

Premijer Branković je naglasio da se prema parametrima, s početka ove godine, očekuje rast penzija u ovoj godine do deset procenata. Kazano je i to da je Vlada FBiH u budžetu za ovu godinu predvidjela 63,5 miliona KM za izmirivanje duga prema federalonom Zavodu PIO po osnovu provedbe Uredbe o prijevremenom penzioniranju.

Predsjednik federalnog Saveza PIO Šefkija Elezović je kazao da će ta nevladina organizacija, kao partner, Federalnoj vladi pružiti punu podršku u rješavanju svih problema u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja. On smatra da u novoj reformi penzijsko-invalidskog osiguranja osim sadašnjih penzionera treba da sudjeluju i radnici i Sindikat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: