{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković sa delegacijom projekta BiH: Mogućnosti i perspektive razvoja

S
Sarajevo-x.com
26.12.2007. u 16:30
0
0
Branković sa delegacijom projekta BiH: Mogućnosti i perspektive razvoja
0
Branković sa delegacijom projekta BiH: Mogućnosti i perspektive razvoja
Premijer Vlade FBiH dr. Nedžad Branković danas je razgovarao sa delegacijom Organizacionog i programskog odbora Projekta "Bosna i Hercegovina: Mogućnosti i perspektive razvoja" u kojoj su bili prof.dr. Mesud Sabitović, akademik Ljubomir Berberović, prof. Luka Markešić i Jakob Finci.
Predstavnici ove nevladine organizacije koja djeluje od 1994. godine upoznali su federalnog premijera sa dosadašnjim aktivnostima i radom na verifikaciji činjenica o bh prošlosti, sadašnjosti i perspektivama daljeg razvoja. Dosadašnjih 19 naučno istraživačkih skupova na kojima je učestvovalo 1800 sudionika, te deset objavljenih knjiga plodovi su angažmana ove NVO da se kroz dijalog i razmjenu mišljenja velikog broja naučnih radnika i eksperata iz cijele BiH ostvari prodor u pronalaženju optimalnih rješenja za dalji razvoj bh društva.

Na tom tragu je aktuelna i inicijativa da se, na tim osnovama, krene u projekat novog Ustava BiH uključivanjem nauke , bez političkog uplitanja i uticaja. Članovi ove asocijacije buduću BiH vide kao federalnu državu sa pet ili osam regija , ekonomski održivih, bez nacionalnih predznaka. O novim ustavnim rješenjima biti će organizirana široka raspravu među ekspertima sa cijelog područja BiH.

Premijer Branković odao je priznanje za dosadašnje rezultate ove organizacije i podržao njihove napore da daju svoj doprinos pronalasku ustavnih rješenja za BiH koja će je učiniti efikasnijom i prihvatljivom za sve njene narode i građane, saopšteno je iz Vlade Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: