{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković s načelnicima Drvar i Bos.Grahova

F
FENA
27.11.2008. u 17:09
0
0
Branković s načelnicima Drvar i Bos.Grahova
0
Branković s načelnicima Drvar i Bos.Grahova
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i zamjenik premijera Gavrilo Grahovac sastali su se danas u Sarajevu s načelnicima opština Drvar i Bosansko Grahovo, Ankom Papak-Dodig i Urošom Makićem.
Na sastanku, kojem su prisustvovali federalni ministri raseljenih osoba i izbjeglica Edin Mušić, prometa i komunikacija Nail Šećkanović, te razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić, razgovarano je o teškoj ekonomskoj situaciji u ovim opštinama.

Među problemima s kojima se susreću, načelnici su posebno istakli potrebu za rekonstrukcijom lokalnih puteva i infrastrukture, elektrifikacijom i rješavanjem problema dugovanja prema vanbužetskim fondovima.

Naglasivši da je upoznat s ovim problemima, premijer Branković je kazao kako Vlada FBiH ima namjeru da cio prostor Federacije BiH posmatra i tretira podjednako, te da pomogne onim opštinama kojima je to uistinu potrebno.
"Tu, svakako, spadaju i ove opštine, tim prije jer je riječ o povratničkim sredinama", kazao je premijer.

U tom kontekstu već su određena sredstva planirana za infrastrukturne projekte čiji će jedan dio biti operativan do kraja ovog mjeseca, a drugi dio početkom naredne godine.

U razrješavanju problema ovih opština, prema mišljenju učesnika današnjeg sastanka, treba uključiti i kantonalne vlasti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: