BiH
0

Branković razgovarao sa članovima Građanske koordinacije

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković, sa savjetnikom za socijalna pitanja Radovanom Vignjevićem, danas je primio članove Građanske koordinacije –predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH Edhema Bibera, Avada Bahtu ( Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH), Sauda Kulosmana ( JOB Unija veterana FBiH), Omera Omerefendića ( Udruženje penzionera FBiH), Demira Mahmutčehajića ( Pokret Dosta), Miru Pejića (Udruženje poljoprivrednika BiH) i Dijanu Šehić ( Organizacija Prava za sve).

Razgovarano je o zajedničkom djelovanju i saradnji na ublažavanju socijalno-ekonomskog položaja građana i poboljšanju ukupnog ambijenta u Federaciji BiH.

Federalni premijer je tokom razgovora upoznao članove Građanske koordinacije sa akcijama Vlade FBiH na ublažavanju posljedica ekonomske krize i očuvanju standarda građana i njihovih radnih mjesta. U tome je veoma značajna pomoć nevladinog sektora, pa ovakvi sastanci i međusobni dijalog mogu pomoći Vladi u realizaciji zacrtanih programa izlaska iz krize- naglasio je premijer Branković.

Dogovoreno je da se u najskorije vrijeme, na vanrednoj sjednici Zatupničkog doma Parlamenta FBiH, održi rasprava o socijalno ekonomskom stanju u Federaciji BiH, u skladu sa zaključcima sastanka Građanske koordinacije i predstavnika Kolegija ovog parlamentarnog doma.