{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković razgovarao s predstavnicima demobiliziranih boraca

F
8.10.2007. u 15:43
0
0
Branković razgovarao s predstavnicima demobiliziranih boraca
0
Branković razgovarao s predstavnicima demobiliziranih boraca
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković razgovarao je danas s delegacijama Saveza demobiliziranih boraca odbrambenooslobodilačkog rata 1992.-1995. FBiH i Udruge umirovljenika i demobiliziranih branitelja HVO-a, koje su predvodili Mehmed Šišić i Ivan Jurčević.
Razgovarano je primjeni Zakona o pravima demobilizirnih boraca i članova njihovih porodica, a povodom zahtjeva ovih udruženja da se nastavi kontinuirana isplata materijalne mjesečne naknade demobiliziranim borcima za vrijeme nezaposlenosti.

Premijer Branković je izrazio razumijevanje za položaj demobiliziranih boraca i za potrebu da se iznađu način i novac za isplatu ove naknade za preostale mjesece u ovoj godini.

Dogovoreno je da se radi traženja ovakvog rješenja već početkom iduće sedmice održi zajednički sastanak predstavnika Vlade Federacije i udruženja demobilizirnih boraca s predsjednicima kantonalnih skupština i kantonalnim premijerima.

I tokom današnjeg susreta federalni premijer je naglasio da će projekt «Jedan zakon-jedan fond», koji bi objedinio ono što se trenutno nalazi u tri zakona, olakšati rješavanje pitanja boračke populacije.

"Za uspjeh ovog projekta potreban je i jedinstveni reprezentant svih udruženja u Federaciji BiH proisteklih iz rata pa je na boračkim udruženjima zadatak da formiraju koordinaciono tijelo koje bi bilo partner u kontaktima s predstavnicima vlasti", istaknuo je premijer Branković tokom sastanka, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: