{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković primio vatikansko izaslanstvo

S
29.4.2008. u 11:38
0
0
Branković primio vatikansko izaslanstvo
0
Branković primio vatikansko izaslanstvo
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković primio je danas visoko izaslanstvo Svete Stolice, što ga je predvodio tajnik Svete Stolice za odnose s državama (ministar vanjskih poslova) Njegova Ekselencija nadbiskup Dominique François Joseph Mamberti.
Prenoseći poruku pape Benedikta XVI, nadbiskup Mamberti je kazao kako zemlje poput Bosne i Hercegovine, u kojima ljudi različitih nacionalnih i vjerskih pripadnosti stoljećima žive u koegzistenciji, mogu poslužiti kao primjer cijelom svijetu i sada i za budućnost.

- Te poruke mira su, za nas, ujedno i poruke sigurnosti. Vaš dolazak u Bosnu i Hercegovinu je znak potpore ovoj zemlji, građanima i multikulturalnosti za koju se zalažemo. Naravno, nikada nećemo zaboraviti ni poruke koje nam je, posjetivši Bosnu i Hercegovinu, donio papa Ivana Pavle II - kazao je Branković.

Premijer je vatikansko izaslanstvo, u kojemu su bili i apostolski nuncij Alessandro D'Errico, savjetnik Nuncijature u Državnom tajništvu Svete Stolice monsinjor Miguel Maury Bunedia, te tajnik Apostolske nuncijature monsinjor Waldemar St. Sommertag, upoznao sa stalnim nastojanjima Federalne vlade da konkretnim aktivnostima dopriniosi međunacionalnoj i međukonfesionalnoj toleranciji u BiH.

Pri tome je, uz ostalo, pomenuo financijske potpore iz federalnog proračuna namijenjene obnovama džamije Ferhadije u Banjoj Luci, Saborne crkve u Mostaru i Samostana u Plehanu.

Također je istaknuo i dobru suradnju s Međureligijskim vijećem BiH, te brojne zajednički pokrenute inicijative koje se odnose na rad i život vjerskih zajednica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: